2007 - 2008 Alle begin is moeilijk zeker?

Na een niet al te lange, zorgeloze romance, besloten we vrij snel om samen te gaan wonen. Eigenlijk toevallig omdat er een huurwoning vrijkwam in de wijk waar ik met mijn ouders woonde en we het wel leuk zouden vinden, mochten we in de buurt kunnen blijven wonen. Arn was intussen ook van werk veranderd en werkte voor dezelfde firma als mijn vader. Deze was gelegen in Westende en was vanuit Woumen, waar Arn woonde, nét iets te moeilijk te bereiken, dus waren mijn ouders akkoord dat Arn bij ons kwam inwonen van vrijdag tot zaterdag. Tijdens de week was hij steeds weg met het werk en bleef hij op hotel slapen. Dit doet hij sindsdien nog steeds, dus ben ik eigenlijk een beetje een "parttime-bam" :-) haha!

In het begin dat je als jong koppel samen gaat wonen, krijg je wel nu en dan eens te maken met een aantal hindernissen, zowel in je afspraken en gewoonten naar elkaar toe, alsook eens een financiële hindernis enz... Op het moment dat we onze eerste meubeltjes gingen bestellen enz, viel mijn schattige autootje in panne! Ik reed met een supercoole Fiat Punto Sport, een helderblauw bommetje! Ik kijk thuis eens op mijn externe harde schijf of ik nog een foto kan terugvinden van onze beginjaren! ;-)
Dus ja, de eerst onvoorzien kost was daar al: een nieuwe wagen! En met een autofreak als lief, moest ik niet denken aan een relatief goedkoop occasietje van een paar jaar oud. Gelukkig is het al bij al meegevallen, want het werd een donkergrijze Toyota Corolla. Ik moet zeggen, ze heeft haar tijd gedaan en het was een autootje naar mijn zin! 

Een maandje voor we 1 jaar samen waren, op 1 februari 2008, trokken we dus in ons eerste liefdesnestje in! Na enkele maanden volgde dan de volgende stap: trouwen! We wilden eigenlijk geen een van beiden trouwen toen we elkaar leerden kennen, maar voor het gemak en toekomstgericht, kwam het wel handig uit. Plus dat we er op de koop toe nog een leuk feestje aan konden koppelen! :-) Zo gezegd, zo gedaan: Arn had me in oktober 2007 - traditiegetrouw - op zijn ene knie gevraagd (ik zei ja natuurlijk, hihi) en in april beslisten we om te trouwen... Hmm, wanneer??? Ik wilde in de zomer trouwen, maar we wilden ook niet te laat beginnen aan kindjes... Als we dus nog moesten wachten tot de zomer van 2009, moest ik nog langer wachten achter schoppende voetjes in mijn buik! Dus was het snel beslist! We zouden diezelfde zomer nog trouwen!!! Datum: 9 augustus 2008... Een onvergetelijke dag met onze dichtste familie en beste vrienden. Helaas is er sinsdien veel veranderd, zoals dat gaat in het leven. We hebben al vaak gezegd: "mochten we ooit een nieuw trouwfeest geven, zouden er een groot deel niet meer gevraagd zijn, en andersom ook: de vele lieverds die nu in ons hart zitten, zouden op de eerste rij zitten!"

Dus, de balans op 9 augustus 2008: Huisje? Check! Tuintje? Check! Boompje? Tjah, op het plein voor de deur stonden er een dozijn ofzo, dus: check! :-) Beestje? Ja hoor, Trixietje, mijn mopshondje van 1 jaar, verhuisde - dik tegen de zin van mijn papa - mee met ons. Kindje? Hmm, neen dat nog niet... Alhoewel... 

Het is vreemd hoe je, als samenwonend koppel, toch een deuk krijgt in je sociaal leven. Samenwonen kost geld, veel geld, want alle rekeningen moesten betaald worden. Ook wil je soms eens een nieuwe broek, kleedje enz. in je kast en ook dát kost uiteraard centen. Dan is het vanzelfsprekend dat uitgaan op vrijdag, zaterdag én zondag niet meer helemaal paste binnen ons budget... Vele van onze vrienden die nog thuis woonden en / of nog van het "vrij-gezellige" leven genoten, gingen hun eigen gang, net als wij. En als we dan toch nog eens weggingen, bleven zij dan vaker thuis. Kortom, voor een korte periode liepen we een beetje verloren. Tot we merkten dat steeds meer bevriende koppels gingen samenwonen, aan kindjes begonnen enz. Misschien werd het ook wel eens tijd dat wij de volgende stap zetten in ons leven samen...

Reacties

Populaire posts van deze blog

16 februari 2016 staat voor altijd in mijn geheugen gegrift...

Post-Corona?

Een nieuwe wind...