16 februari 2016 staat voor altijd in mijn geheugen gegrift...

De krokusvakantie was alweer voorbij en het gewone leven, de gewone werk- en schoolweken waren terug in gang geschoten. Via de telefoon had ik van moemoe vernomen dat het steeds beter ging met Matti; hij at weer wat meer, speelde nu en dan een beetje en kon alweer een beetje lachen. 

Dinsdagavond, 16 februari. Na schooltijd moest ik gaan trainen met mijn personal trainer. Dat was mijn wekelijks ritueel sinds een maand of 3. Ik ben behoorlijk intensief beginnen sporten om aan mijn figuur te werken en heb er tevens ook mijn uitlaatklep in gevonden! 

Na het sporten snel Margot uit de opvang ophalen en naar huis om een boterham te eten. Net toen Margot haar dessertje aan het binnenspelen was, en ik de chauffage in de badkamer, ging de bel. Daar was poepoe met mijn kaboutertje! Vrolijk en lachend stapte hij binnen en vroeg hij meteen ook een chocolaatje! :-)

Ik installeerde hem aan tafel en gaf hem een klein reepje Kinder-chocolade. Poepoe nam afscheid van ons en reed terug naar huis. De chocolaatjes werden verorberd en daarna was het badtijd. Het was intussen al bijna 19u, dus dat betekende dat het bijna bedtijd was. Vlug de kleertjes af en het water in. Terwijl mijn lieverds wat speelden, en tegelijkertijd keken naar Nick Jr. op de Ipad die ik op de kast naast het bad had gezet, legde ik hun pyjamaatjes enz. klaar. 



Plotseling begon Matti lichtjes te kuchen... Niets om je zorgen over te maken, toch? Ware het niet dat Margot om 19u10, lichtjes paniekerig, begon te roepen dat er bloed uit Matti zijn mond en neus kwam! Ik haalde hem meteen uit bad en schrok dat hij er zelf relatief kalm onder bleef. Met mijn gsm tussen mijn oor en schouder en Matti afdrogend, belde ik naar de pediatrie om te vragen wat ik moest doen. De dame aan de andere kan van de lijn, klonk ietwat geërgerd omdat ik zo bleef doorvragen. Als antwoord kreeg ik te horen dat het waarschijnlijk was omdat hij in een warm bad zat en dat de korsten van zijn wonden in zijn keelholte waarschijnlijk waren losgekomen. Gelukkig herinnerde ik me ook dat ze, bij zijn ontslag uit het ziekenhuis, hadden gesproken over helderrood bloed en niet over donkerrood bloed... Ik legde mijn telefoon neer, zei tegen Margot dat ze uit het bad moest komen, dat ze zich mocht afdrogen en haar pyjama moest aandoen. Dat ze de verwarming mocht uitdoen en dat ze eventjes in haar kamer mocht spelen. Ondertussen nam ik Matti mee naar onze kamer, waar het veel frisser was en belde ik al naar mijn ouders om te vertellen wat er gaande was en of ze zo snel mogelijk konden komen! Matti was intussen beginnen walgen en spoog toen plots, naast het vele, vele bloed, ook grote klonters uit... Het leken wel knikkers! Ik deed zijn pyjama en zijn pantoffeltjes aan, nam zijn knuffeltje mee en zette hem beneden in de zetel. Amper 10 minuutjes later, stonden mijn ouders al aan de deur. Margot gaf haar broer nog een dikke zoen en een knuffeltje en weg waren we. Het moet intussen ongeveer 19:30-19:40 geweest zijn. 

Terwijl we onderweg waren naar het ziekenhuis, verwittigde ik Arn. Hij was op dat moment op weg van zijn werf in Gent naar het hotel waar hij met zijn ploeg verbleef. Ik stelde hem gerust dat het wel niet erg zou zijn, maar dat ik het toch wilde laten controleren! Intussen kwamen we aan bij de spoedafdeling van het AZ Damiaan te Oostende. Het was rond 20u wanneer we aan het raampje stonden te wachten. Ik met een duidelijk verzwakt Mattitje in mijn armen, mijn vader achter mij. Achter het raampje zat een mevrouw, de secretaresse van de afdeling, te bellen. Eerst keek ze niet meteen op, maar toen ze plots zag dat ik het wat op mijn zenuwen begon te krijgen van dat wachten, maakte ze het gebaar dat ze aan het bellen was. Tjah, zover was ik ook al mee! Dat kon me eigenlijk niet veel schelen, ik wilde mijn kind laten zien aan een arts en er gingen kostbare minuten verloren! Ik denk dat we daar ongeveer een kwartier hebben staan wachten vooraleer een verpleger ons kwam halen en ons begeleidde naar de laatste box in de gang. Ik zette Matti neer op de brancard, trok zijn jas en die van mij uit en vertelde wat er was gebeurd. De jongeman noteerde alles en probeerde vervolgens in Matti's mondje te kijken, wat niet simpel was. Na veel proberen en bijna sméken, moesten we uiteindelijk opgeven, want hij zou zijn mond toch niet opendoen. Hij was terug beginnen wenen... Ik toonde de handdoek met al het bloed en de klonters en daarna verdween hij en zei hij dat hij de spoedarts zou laten komen. zo'n kwartiertje later slenterde een oudere meneer met een bril, in een blauw pak, binnen in de box. Hij bekeek mijn kindje eens van ver, stelde bijna geen vragen en wilde zelfs niet naar de handdoek kijken... Hij verliet de ruimte met de mededeling dat hij onze NKO-arts zou opbellen, maar dat het wel een tijdje kon duren tegen dat hij er zou zijn.

De arts was nog niet helemaal buiten of Matti begon weer te kuchen en te huilen en dit ging gepaard met kokhalzen. Mijn vader was ondertussen naar buiten zijn frustratie over het reilen en zeilen op de spoeddienst te onderdrukken met een sigaretje. Ik rende naar de rode alarmknop en dook toen in de kasten op zoek naar van die niervormige schaaltjes om alles erin op te vangen. Er kwam een verpleegster binnen die me ietwat zag panikeren en zij ondersteunde ons dan wat. Een minuut of 2 nadat zij de kamer had verlaten, kwamen er een 3-tal mensen binnen die ons vertelden dat Matti de nacht moest blijven en dat hij meteen naar boven, naar het OK moest. Ze zouden de wonde hechten zodat het bloeden stopte! Op dat moment voelde het aan alsof er een dozijn vrachtwagen gewoon dwars door mijn maag reden. Mijn verdomde moederinstinct ook! Ik had zo'n akelig voorgevoel op dat moment, maar had ik een keuze? Mijn kind bij mij houden en hem laten leegbloeden of hem toevertrouwen aan de mensen die wel wisten wat ze deden?

In de wachtzaal van het OK, zat Mattitje op mijn schoot te knuffelen met me. Ik hield hem zoooo goed vast, precies of ik zou hem elk moment kunnen verliezen! Enkele ogenblikken later kwamen een meneer en een mevrouw in blauw pak tevoorschijn uit de operatiezaal om hem mee te nemen. Mijn kind, mijn vlees en bloed, begon te schreeuwen, te tieren en vooral te panikeren omdat hij van mij weg moest. Ik eiste van de 2 verpleegkundigen dat ze goed voor hem zouden zorgen en gaf hem de dikste knuffel dat hij ooit van mij heeft gehad. Toen zag ik hem verdwijnen achter de deuren van de operatiezaal... Ik barstte in tranen uit en was echt ontroostbaar. Het enige dat mijn vader en de verpleegkundige zeiden was dat alle goed kwam en dat hij terug bij me zou zijn voor ik het goed en wel besefte! 

Ik werd naar een kamer op de pediatrie begeleid, waar ik moest wachten. Ik belde meteen naar mijn moeder, opdat ze een tas met gerief kon inpakken en dat ze Margot mocht wekken om haar mee naar huis te nemen. Mijn vader vertrok naar huis achter mijn spullen en ik bleef alleen achter... Ik wist niet wat ijsberen precies inhield, maar ik weet dat ik elk hoekje en kantje van die kamer die nacht verschillend keren heb gezien! Ik wist niet dat je als mens zó kon staan schudden van de zenuwen! Zelf nu, tijdens het schrijven, komt hetzelfde gevoel terug in mijn buik kamperen! Ik heb daar in totaal zo'n 2u zitten wachten en ben in die tijd toch een keer of 3 gaan vragen bij de verpleging of er al nieuws was, of het wel normaal was dat het zolang duurde en of ze - na anderhalf uur - nog steeds niets hadden gehoord. Ik moet zeggen dat ik anders hoog opliep met de service van de verpleging op pediatrie in dit ziekenhuis, maar dat ik deze keer vérre van "opgevangen" werd door de verpleging. Het laatste antwoord dat ik kreeg, met een behoorlijk arrogante ondertoon was: "mevrouw, mocht er iets ergs gebeurd zijn, zouden ze wel al gebeld hebben, hoor!" En daar moest ik het dan maar mee doen!
Ik stond via Messenger in contact met mijn ventje, moeder, zus, Matti's meter en een vriendin. Ik hield hen zo op de hoogte van de zaken. Ik maakte hen ook mijn voorgevoel over en kreeg meteen oppeppende reacties terug, maar er was niets die mijn gevoel deed verdwijnen! Poepoe was intussen ook al teruggekeerd en had mijn zus mee om mij wat te steunen... 

Ik zit hier te bibberen achter mijn computer terwijl ik mijn eigenste horrorverhaal herbeleef... :'-(

Amper 5 minuten nadat Arn in de kamer was toegekomen, ging plots de deur open... Ik stond recht om met de verpleegster mee te gaan naar de recovery, maar in plaats van een verpleegster, stapten 3 artsen binnen, met een gezicht alsof er net iemand gestorven was. Oh neen! MATTI!!! Mijn zoontje, mijn kindje, mijn alles! Dood!?! Mocht dit verhaal ooit verfilmd worden, zou dit zo'n stukje zijn waarin ze de hele film wazig maken en op pauze zetten en alleen ik nog kon denken of bewegen! Ik keek naar mijn zus, daarna naar mijn vader en tot slot naar mijn man, die met evenveel verstomming aan de grond genageld stond!Vervolgens gleed mijn blik verder naar de anesthesist, de NKO-arts en de kinderarts die Matti destijds ook had opgevolgd in de neonatale, toen hij pasgeboren was. Ik voelde de grond opengaan en het leek wel alsof ik in een soort tunnel ging vallen! Ik greep haar arm en kneep... "Is mijn kindje dood", vroeg ik terwijl ik eigenlijk het antwoord niet wilde horen... Ze antwoordde dat hij niet dood was, maar dat er tijdens de operatie ernstige complicaties waren opgetreden, waardoor Mattitje een aanzienlijke tijd heeft moeten doorgaan met fel verminderde zuurstof en dat ze hem in een kunstmatige coma hadden gelegd! Dat ze het UZ Gent hadden opgebeld om hem over te brengen naar hún Intensieve Zorg-afdeling in het kinderziekenhuis. Al de rest die verteld werd, hoorde ik in de verte... Ik kon nu alleen maar denken aan mijn kleine ventje die waarschijnlijk aan het vechten was voor zijn leven!!!! Ik maakte duidelijk dat ik de rest wel straks zou horen en dat ik NU meteen mijn zoon wilde zien, waarop we onmiddellijk naar het OK werden begeleid.

De deuren van de operatiezaal gingen open en daar lag hij, mijn lieve kleine Matti... Een beeld die voor altijd op mijn netvlies gebrand staat! In zijn blote bovenlijfje, met uitgestrekte armpjes en zijn pyjamabroekje nog aan, lag hij op die ijskoude tafel. Zo wit als een lijk en ijskoud... Ik kreeg een stoel aangeboden en ging naast zijn gezichtje zitten. Ik denk niet dat ik ooit zoveel verdriet heb gehad... Geen enkele ouder wil dit beeld van zijn kind! Geen enkel kind verdient dit! Waarom wij? Waarom mijn kleine onschuldige Matti? Waarom godverdomme!?! Ik keek de dame aan die Matti had meegenomen en mij had beloofd da ze goed voor hem zou zorgen en al wat ik kon uitbrengen was: "dit was niet de afspraak hé" en ze keek me verslagen en met de tranen in haar ogen aan... Er werd vanalles en nog wat van medische praat afgegaan tegen elkaar en ook tegen ons. Ik kan niet voor Arn spreken, maar wel voor mezelf wanneer ik zeg dat ik op dat moment niets hoorde van al hun uitleg... Ik keek naar Arn, naar mijn rots in de branding, degene die mij al 9 jaar geruststelt en me - in situatie waar ik zelf geen einde meer aan zie - toefluistert dat alles goed zal komen... Die rots zat voorover gebogen, over ons mannetje, huilend en al even verslagen als ikzelf... Ik begon mij van alles in te beelden en tegelijkertijd wist ik op dat moment niets van alles die nog moest volgen. De gevolgen? Hoe is dit kunnen gebeuren? Zal hij het halen? Wat als hij sterft? Hoe leg ik uit aan Margootje dat ze haar broertje nooit meer zal zien? Zal hij de rit naar het UZ in Gent overleven? Al die vragen en vreemde kronkels in mijn maag zorgden ervoor dat ik misselijk werd. Ik ben wel 4 keer hyperventilerend naar de gang gelopen omdat ik dacht dat ik ging flauwvallen... Ik kon niet meer...

Toen de ambulanciers in de operatiezaal ware toegekomen, vroeg men ons om naar buiten te gaan zodat ze Matti op de brancard konden installeren. We gingen terug naar de kamer, begeleid door de kinderarts. Toen ik mijn vader en zus beiden huilend zag staan, kreeg ik mijn klop pas goed. Het drong plots goed tot mij door wat er zonet gebeurd was... We gingen allemaal terug naar beneden, naar de spoedafdeling om daar te wachten op de mensen die met Matti naar Gent zouden rijden. Het duurde ruim een uur tegen dat ze eindelijk beneden stonden met een réuzegrote brancard die vol lag met infusen, pompen, schermen, draadjes, buisjes en in het middag van al die chaos lag mijn kleine engeltje, mijn kleine Matti die intussen al iets warmer aanvoelde. Meerijden met de ambulance was geen optie, dus we holden er achterna. Ik, Arn, poepoe en petje notto waren er om elkaar te steunen en op te vangen, terwijl moemoe en mijn zus thuis bang zaten af te wachten... Om 00:41 werd Matti ingeschreven in het UZ Gent en werd hij meteen naar boven gebracht om hem daar te installeren in een kamer op de IZP (Interne Zorgen Pediatrie) in het kinderziekenhuis, blijkbaar de beste van het land... 

Omstreek 01:15 kwamen ze ons op spoed halen om naar boven te gaan. Daar moesten we nog eens wachten in de wachtkamer tot plots de arts naar ons toekwam. Ze nam ons mee naar de ouderruimte en toen viel het verdict dat we onze zoon diezelfde nacht alsnog konden verliezen of dat hij hersendood zou zijn... Mijn wereld stortte in! Ik kan me geen enkele woord beschrijven hoe machteloos en verslagen ik me voelde! Allemaal door een stomme amandeloperatie!!!!! Angst, woede, verdriet, allerlei gevoelen kruisen je hart en je hoofd op hetzelfde moment! Ik wilde naar mijn zoon toe en hem vasthouden, maar dat kon niet meer... Hij lag aan de beademingsmachine en hing vol infusen. Bovendien lag hij op een ijsdeken die hem 48u moest afkoelen tot 34 graden Celcius. Na 48u coma zouden ze een NMR-scan nemen van zijn hersenen om te zien of er wel degelijk schade was door het zuurstoftekort. Daarna zouden ze hem al dan niet voorzichtig wakker proberen maken. 

Ik ben niet extreem gelovig en stond nooit eerder stil bij de vraag hoe de hemel of de hel er zou uitzien, maar op dit moment in mijn leven kan ik me bij "de hel" wel iets voorstellen want ik bevond me er tóen midden in! Omstreeks 3u verlieten poepoe en Coentje het ziekenhuis en lieten ons bij Matti achter. Ze zouden 's anderendaags terugkomen in de hoop toch iets van beterschap te zien. 

Arn en ik hebben ons in de zetel gezet die aan het voeteinde van Matti's bed stond en algauw viel Arn ik slaap, met Matti's jasje tussen ons in. Ik volgde elke stap en handeling van de verpleegkundigen en wilde alles weten wat gebeurd met mijn kindje. Tot ik rond een uur of 5 uiteindelijk toch in slaap viel van pure uitputting. Lang duurde mijn slaapje niet want om 6u30 staarde ik al terug naar de klok. Toen ik ontwaakte, hoopte ik dat alles slechts een enge droom was, tot ik mijn ogen opende en merkte dat ik nog steeds in het ziekenhuis was en dat het nog steeds mijn hartendiefje was die daar in dat bed lag en die vol zat met slangetjes........


Reacties

Delphine Peel zei…
Oh motje... ik heb hier gewoon geen woorden voor :'(
'T is goed dat je alles kan van je schrijven.
Een nieuwe dag vandaag, komaan Matti... x
Unknown zei…
Mozeg, wat een verhaal! De tranen rollen over mijn wangen :-( Ik hoop zo hard dat alles goed komt met jullie kleine mannetje.
Daphné zei…
Het grijpt mij naar de keel :-( Ik kan mij volkomen inbeelden hoe verschrikkelijk dit voor jullie moet zijn. Maar als je zoiets zelf meemaakt zal dit gevoel onbeschrijfelijk zijn. Ik wens jullie 'uit het diepste van mijn hart' het allerbeste voor Matti
Tijdens het lezen van dit verhaal rollen de tranen over mijn wangen... het gevoel van onmacht is verschrikkelijk... het is enorm moedig van jou om dit verhaal neer te pennen ! Hopelijk kan je hier op jou blog de frustratie en woede wat van je af schrijven en kunnen jullie de energie blijven vinden om door te gaan. De 'Matti kaars' blijft bij ons branden. Xxx
Unknown zei…
Kreeg de tranen in men ogen toen ik dit las.. Khoop echt da matti er terug uitkomt als de oude en datie rap were kan spelen tope met margootje!
Vanessa zielens zei…
Tamtje en Arne ,
Terwijl Ik dit lees lopen de rillingen over men lijf ...
Vreselijk dat Jullie dit moeten meemaken ...
Ik denk dagelijks aan Jullie en men Huis staat vol met kaarsjes voor Jullie superhero matti !
Ik heb immens veel bewondering voor Jullie
Lievekes !!!
Dikke knuffel Vanessa xxx
Tina zei…
Amai Tamara arn en margotje ik hoop echt hopen dat alles terug goed mag komen met jullie vechter mattitje ... als ouder is dit hard om te lezen want ook wij hebben 3jaar geleden ook iets meegemaakt in het seruys dan met mauro ... en dit was een hel wat jullie mee maken is natuurlijk veel erger ... ik hoop dat alles goed komt ... veel sterkte veel liefs en vooral geef de moed niet op xxxxx tina sidey en de kindjes
Aranka zei…
Oh nee, echt veel te erg voor woorden, tranen in de ogen, ik kan me niet voorstellen hoe dit voor jullie moet zijn en wat jullie nu doormaken.
Veel sterkte, hier zal er een kaarsje branden voor kleine matti. Xxxxxx
Anoniem zei…
Ik vind dit zeer mooi geschreven , heel ontroerend en ik hoop voor jullie dat dit een droom is want in werkelijk kan ik mij dit echt niet voorstellen dat een mens zoiets kan meemaken zonder in te storten , man , wat een verhaal , mocht het toch realiteit zijn ( waarvoor ik vrees ) dat hoop ik echt uit de grond van mijn hart dat het toch een happy end krijgt , Ik duim alvast voor een goede afloop en wens jullie alle sterkte in deze moeilijke tijden
Tamara zei…
Hey "Anoniem", helaas is alles op deze blog de pure waarheid. Ik zit nu in de Matti's kamer in het UZ en ben deze blog begonnen om alles een beetje een plaats te kunnen geven en vooral om te proberen het te verwerken! :(
Unknown zei…
Ook hier rollen de tranen uit mijn ogen bij het lezen van je blog... ;-( Wat een onmacht jullie wel niet moeten voelen.. Ik mag er niet aan gedacht hebben dat zoiets ooit met één van mijn 2 schatjes zou gebeuren... Je zou idd al schrik krijgen voor een standard operatie... Ik hoop echt uit de grond van mijn hart dat alles voor jullie in orde mag komen, dat jullie je kleine matti binnenkort weer in de armen kan sluiten en deze nachtmerrie achter jullie kunnen laten! ... Ook hier word er aan jullie en kleine matti gedacht!!
anja gino renton zei…
hey tamara er brand hier een kaars voor matti

dikke zoen van anja gino renton
Kaat zei…
Man man man...echt geen woorden voor!!! Vanaf nu piep ik alle dagen eens op je blog om te kojken of er nieuws is van Matti. Alvast heel veel sterkte voor jullie allemaal en ook wij helpen duimen ������
Anoniem zei…
Ik heb er geen woorden voor. Ik kan me niet voorstellen hoe het moet zijn om e kind daar zo te zien liggen maar kan wel begrijpen hoe bang je bent om uw kind te verliezen.Ik hoop dat alles goed komt en dat je klein prinsje zo snel mogrlijk naar huis mag! Ik wens jullie veel sterkte en geluk. Niet opgeven en wij gaan ook een kaarsje branden.
Leen en Linus zei…
Tamara, ik wens jullie moed om door dit alles te gaan, het zijn luttele woorden, ik weet het maar toch: blijf je vasthouden aan ieder sprankeltje...
Ik stuur je elke dag een dosis positieve energie...
Ik blijf geloven en hopen dat die nachtmerrie voor jullie zal overgaan...
Veel moed en sterkte
Anoniem zei…
Veel sterkte x
Unknown zei…
Hoi Tamara, ja UZ-Gent IZP is de beste van het land dat klopt, het is echt horror hé als je zoiets meemaakt. Ken het want vorig jaar op 10/03/2015, hebben we onze zoon in kunstmatige coma moeten laten leggen, hij was toen al 11 maand aan het vechten tegen kanker. Onze zoon werd in een kritieke zware coma gehouden, 24/24 was er een verpleegkundige in zijn kamer die er niet buiten mocht gaan, hij lag aan de ekmo(longmachine), beademing en in totaal 32soorten antibiotica, dan nog eens de normale medicijnen om hem kunstmatig in coma te houden. Alles is op dat moment een horror en slapen ging amper, wij hadden minder geluk op 14/3/2015 hebben we de beslissing moeten nemen om onze zoon te laten sterven.
Ik lees jouw verhaal en zie meteen mijn verhaal terug, geef de moed en hoop niet op, hier zullen we alvast een kaarsje voor Matti branden. grtjs en sterkte Brina
Anoniem zei…
Wat een verschrikkelijk verhaal! Ik leef met jullie mee.

Is er vanuit Damiaan eigenlijk verteld geweest wat er precies misgelopen is? Het is toch niet normaal dat je kindje wakker en huilend uit je armen genomen wordt en je na anderhalf uur te horen krijgt dat het er heel slecht mee gaat.

Ik duim met jullie mee op een goede afloop!
Mary zei…
Mijn handen trillen terwijl ik iets probeer neer te pennen.
Ik vind de woorden niet. Ik hoop alléén 1 iets. Dat Matti snel beter wordt!!
Hoe gaat het ondertussen met hem? Ligt hij nog in coma? Kunnen jullie hem nog knuffelen?


Mireille zei…
Heel veel sterkte, ik hoop van harte dat jullie klein wondertje een vechtertje is en dat alles goed komt, we duimen mee👍
Brientje zei…
Tamara en arn , ik ken jullie niet maar heb zelf 3 (al grote) kinderen die mijn leven zijn. Dit is gewoon het ergste dat een moeder/vader moet meemaken. En de dokters zouden beter eens meer luisteren naar een moeder want die voelt gewoon wanneer iets ernstig aan de hand is met haar kind. Ik hoop van harte dan het goed komt met dat klein ventje. Gr Brientje
rumblerat zei…
Ik steek hier een kaars aan voor jullie voor deze moeilijke periode, ook voor jullie familie en de grootouders(zijn wij ook) zou we dit niet willen meemaken.Want hoe groot ze ook zijn het blijven u oogappels!
Een dikke knuffel.
Unknown zei…
Woorden kunnen nooit vertalen hoe jullie je nu voelen. Het gevoel van onmacht, zelf niks kunnen doen en je kind moeten overleveren aan anderen. Ik voel ontzettend met jullie mee. En , moest ik toveren kunnen, ik maakte er een kwade droom van. Sterkte en veel hoop en liefde !!!!
Unknown zei…
idd er zijn geen woorden voor altijd maar wachten ,wachten ,wachten vooralleer ze iets doen het is schandalig van de ziekenhuizen het kost mensenlevens je kunt er ni op rekenen spoed noemen ze dat dan.Ik wens jullie echt veel sterkte
Anoniem zei…
Hey ik wil jullie via deze weg heel veel sterkte wensen en ik hoop dat we snel mogen lezen op een goede afloop voor dat kleine vechtertje.
Anoniem zei…
Pfff, wat een verhaal. Tranen met tuiten geweend. Heel veel sterkte en ik hoop ontzettend hard dat alles goedkomt met Matti!!! Ik heb zelf 3 kindjes en ik mag er niet aan denken dat ik ze zou verliezen....dikke knuffel
Unknown zei…
ik hoop dat alles nog goed komt met je zoontje !!! veel sterkte nog in de moeilijke tijd ! x
Unknown zei…
amai wat een verhaal ,zo erg wat is overkomen met jullie zoontje ,zoiets verdient hij niet . Nog zo jong , veel sterkte voor jou en je familie !!! X
Kim zei…
Veel steun en beterschap toegewenst! Hier hebben we alvast een kaarsje aangestoken hopend op de goeie afloop! Komaan Matti!
Nadia zei…
Beste Tamara, Arn, Margot en Mattitje,

Ik weet wat je doorgemaakt hebt of nog steeds doormaakt! We hebben iets gelijkaardigs meegemaakt, nu bijna 10 jaar geleden. Toen ons dochtertje 10 maanden oud was.
Ook zij werd in allerijl overgebracht naar het UZ Gent. We reden net zoals jullie achter de ziekenwagen aan en moesten dan op zoek in een doolhof naar ons kleine meisje. En dan dat beeld ... Zo onwerkelijk!
Seconden waren minuten, minuten waren uren, ... Wachten, wachten en nog eens wachten ... op ook maar iets van nieuws! Verschrikkelijk ...
Ik weet wat je voelde en dacht!
Bij ons is het goed afgelopen! Jullie zoontje is in goede handen.
Wij zijn vol lof over het UZ Gent! Als dit een beetje een troost mag zijn.
Ik hoop, in het diepste van mijn hart, dat het ook met jullie zoontje goed komt!! Blijf hopen!
Veel sterkte!

Charlotte Ameele zei…
Oh meid toch de tranen rollen over mijn wangen, zoiets mag je niet gedroomd hebben, ik brand een kaarsje dat alles goed mag komen!!
Anoniem zei…
sterkte, we leven met je mee.
Wij zijn ook ooit met een ons zoontje terug moeten rijden omdat de wonde niet helemaal geheeld was en hij bloed overgaf. Het doet me beseffen hoeveel geluk we toen gehad hebben.
we denken aan jullie
x
Unknown zei…
Heel veel sterkte de komende dagen , hier brand een kaarsje voor uw kleine jongen
Anoniem zei…
Ik wens jullie echt veel sterkte en vooral een spoedig herstel voor jullie zoontje.Wat een verhaal de krop kwam in mijn keel en vooral erg hoe de medische wereld hiermee omging.Ben zelf medisch opgeleid maar zo zou ik nooit reageren...Hoe gaat het nu met hem??

Mvg

De Cuyper Bjorn
Anoniem zei…
Ik krijg de tranen in men ogen bij het lezen van dit verhaal. Ik hoop en duim mee dat alles goed komt met matt. Ik wens jullie heel veel sterkte toe in deze moeilijke periode. Men kaarsjes branden alvast.
Anoniem zei…
Heel veel courage! Ik hoop dat alles goed komt met jullie kindje!
Hopelijk lezen we hier binnenkort alleen maar goed nieuws!
Unknown zei…
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Unknown zei…
Veel Sterkte en ik hoop mee dat Matti er toch door komt zonder enige schade!
Dit wens je niemand toe!!
Is er nog nieuws, is hij al uit zijn coma gehaald?
Dikke knuffel
Anita Beeckman zei…
Man man kan een mens nog meer door maken we leven met jullie mee en hopen dat juulie zoontje er toch door komt toch alleziens veel sterke en moed het was geleden van mijn kleindochter haar begravenis dat ik nog zo veel had geweend gr
anthony smaele zei…
verschrikkelijk, veel sterkte aan de ouders en blijven vechten kleine man !!!
Unknown zei…
Dag Tamara,

Toevallig las ik je pakkende verhaal over Matti. Net als heel veel mensen hoop ik dat Matti een goede engelbewaarder en goede dokters heeft. Zoals je zelf ziet, heb je met je blog heel veel mensen tot in hun ziel geraakt. Zou je bereid zijn om, op een moment dat het je past, je verhaal te doen in de krant (KW - Wekelijks Nieuws Kust)? Ik probeer je op deze manier te bereiken, omdat ik me kan voorstellen dat je bijna altijd in het ziekenhuis bent en daar liever niet gestoord wordt. De bedoeling is vooral om een sereen verhaal te brengen, dat misschien ook een steun kan betekenen voor mensen in een gelijkaardige situatie. Misschien kan er zelfs een nieuw initiatief uit ontstaan. Als je daartoe bereid bent, stuur me dan maar snel een berichtje en dan zien we wel hoe we kunnen afspreken.
Hééél veel sterkte en geef ZEKER NOOIT DE MOED OP!
Mvg
Myriam
elsie zei…
hallo,had het nieuws vernomen via familie van jullie en sinds dat moment dacht ik constant aan matti en aan jullie !
wie dan ook hoe dan ook dit grijpt echt naar de keel en het hart !!! dit wil idd niemand mee maken maar toch knap dat je dit kan neer schrijven voor jullie verwerkingsproces .
En is dit werkelijk het gevolg van de amandelen te verwijderen ?
Ik wens jullie veel sterkte toe, veel steun aan elkaar als gezin iedereen heeft elkaar nodig en vooral jullie kleine jongen .
Geloof of geen geloof wij steken ook een kaarsje aan omdat wij geloven dat dit hoop brengt tot bij jullie kleine jongen om krachtig te blijven vechten om uit de diepe slaap te komen ! xxx
xxx liefs Elsie , Mike & tiago xxx
Donald zei…
Ik krijg er koude rillingen van. En vooral omdat onze kleindochter van 9 jaar vorige week woensdag ook is geopereerd van haar amandelen in het Az Damiaan. We wensen jullie van harte veel sterkte toe en hopen dat alles in orde komt met de kleine Matti. Ik mag het mij niet inbeelden dat dit met onze kleindochter zou gebeuren, om gek te worden!!! We leven met jullie mee!!!
Unknown zei…
Ik volg al een beetje sinds dag één, en iedere dag opnieuw hoop ik dat het goed komt ! Wat een beproeving, onmenselijk zwaar moet dit zijn. Als omi van een 3-jarige, kan ik mijn niet inbeelden dat dit ons zou overkomen, laat staan als ouders. Ik wil hopen en blijf hopen dat alles zal goed komen. Woorden schieten mij echt tekort......
Unknown zei…
Hoi ik kreeg de rillingen en tranen in me ogen toen ik het leesde ik wist van niks deze ochtend ging ik na school toen ik het hoorde ik wens je veel sterkte toe en voor kleine matti je komt er door wij geven onze steun door dik en dun grts van ons allen en yanissa die bij matti en margootje op school zitten
Marleen Deschacht zei…
We wensen jullie heel veel sterkte en hopen het allerbeste voor de kleine Matti !!! We blijven kaarsjes branden en duimen voor jullie

De tranen rollen over mijn wangen. Mijn moederhart breekt. Heel veel sterkte voor jullie. Hoop dat alles mag goed komen met Julie zoontje. Dikke knuffel. Xxx
Sandra zei…
Lieve Tamara,hoe erg!!!K heb er gewoon geen woorden voor..Wat voel k met jullie mee.. K hoop echt dat alles goed komt met jullie zoontje. Het UZ staat wel bekend als de beste voor de kindjes. K wens je heel veel moed toe..,dikke knuf x
MaZella zei…
Amaai! Ik hoop dat alles vlug beter wordt... dikke knuffel want deze kun he altijd gebruiken. Veel sterkte. Mijn hart breekt als ik jouw verhaal lees.
Anoniem zei…
Alvast veel sterkte
Ik steek een kaarsje aan voor jullie en voor je kleine ventje.
Dikke kus en knuffel x
Zo erg. Ik leef met jullie mee.geef de moed niet op lieve schatten
We duimen en hopen allen mee.knuffels.xxxx
Lieve Matti,
Ik hoop zo hard dat je stevig vecht en dit binnenkort een slechts een nare ervaring is dat je zal kunnen navertellen.
Jouw mama, papa en zusje willen heel graag dat je terug bij hen komt!
Vechten he lieverd!!
Tamara en Arn,
Ik duim zooooo hard! Ik voel heel erg met jullie mee, ik bracht 3 jaar geleden mijn dochter op dezelfde manier binnen! Ik werd amper bekeken, tot ik uiteindelijk de spoed bijeen schreeuwde dat ze haar NU moesten komen helpen of dat ik haar zou kwijt zijn! Toen ze eindelijk kwamen durfden ze me nog te zeggen dat ik "maar net op tijd gekomen" was! Mijn kind was ondertussen grauw en had teruggetrokken ogen.....na de operatie (die ok verlopen was) diezelfde nacht bleven we er nog vier dagen.
Hopelijk krijgt het bij jullie ook een goede afloop!!
Dikke zoen en knuf
Wendy xx
Stefanie zei…
Oh my god! Mijn moederhart breekt in duizend stukjes als ik dit lees... Hopelijk komt alles goed met de kleine Matti! Heel veel sterkte!!! ❤️
ik wens uit de grond van mijn hart dat alles toch goed zal komen!
veel moed en sterkte voor jullie allemaal
er zijn heel veel mensen die jullie steunen in gedachten
Anoniem zei…
Wij branden ook een kaarsje voor jullie!!
Liefs Elke, Steve & Ina
Unknown zei…
Hier zijn geen woorden voor,mijn jart breekt bij het lezen van jullie verhaal, Ik wens jullie heel veel sterkte, ik hoop mee op een goede afloop!!
Unknown zei…
Ik leef erg met jullie mee en blijf hopen dat jullie zoontje er door mag komrn. Heel veel sterkte
dominique vanhoutte zei…
precies 10 jaar geleden hetzelfde voor gekomen met ons kleinzoontje ,het staat nog allemaal in ons hart gegrift en ook in az damiaan ,ons ventje werd overgebracht met heli naar uz leuven ,schandalig van az damiaan zijn ze nog niet geleerd ,hoop zo voor jullie dat het goed komt
Vicky zei…
Verschrikkelijk! Heel veel moed en sterkte ik duim en hoop mee met jullie op een goeie afloop! Dikke knuffel xxx Vicky Vanhee
Emmanuela Van Wichelen zei…
Beste Tamara, Arn, Margot en Mattitje

Tranen rolden over mijn wangen toen ik dit las :'(
Mag er niet aan denken als dit 1 van mijn kleinkinderen moest overkomen :(
Wij wensen jullie veel moed en sterkte toe en verlies de hoop nooit !!!
Mattitje is in zeer goede handen en we bidden dat hij er doorkomt !
Mijn kaars brandt en jullie zijn in mijn gebeden !!!
Dikke knuffel aan jullie allen en zeker een superdikke knuffel aan Mattitje !
Unknown zei…
Hier krijg ik zo koud van ...... verschrikkelijk wat jullie doormaken.....we blijven mee hopen dat alles goed komt en dat matti zo sterk blijft vechten en dat zal hij zeker doen ook al slaapt hij ,hij voelt jullie liefde en warmte ������.
(Ps:en de persoon die aan de balie zat op spoed had hoogwaarschijnlijk een privé gesprek toen ik er overlaatst ben geweest met britt was het ook zo.... de verpleging geeft me ook eerder geholpen dan deze die er zat ��)
Unknown zei…
Hopelijk komt hij er goed uit! Sterkte...
Natasha zei…
Dit vind ik zo erg,jullie verhaal pakte me zo erg dat ik er een krop van in men keel kreeg, niemand verdient dit niemand!!! Ik hoop uit het diepste van men hart dat jullie zoontje er terug bovenop komt ik ga hier zeker een kaarsje doen branden. Heel veel sterkte xxx
Unknown zei…
hou de moed erin , veel sterkte xxxxx
Anoniem zei…
Wat een heftig verhaal... ik hoop dat alles goed mag komen met Matti. Ik denk aan jullie
Unknown zei…
Ik weet nie wat te zeggen, ik zitte Wenen als ik alles lees!! Wij kunnen ons niet in beelden wat jullie hebben meegemaakt! Dikke knuffel!!!!
Anoniem zei…
Als ik dit lees krijg ik het helemaal koud we hebben onze zoon ook bijna verloren in kom gelegen ze wisten ook niet of hij hersenschudding had , we zeiden altijd tis een beer hij komt er wel .nu 4 maand later is hij weer terug zoals andere jongens , blijf hopen met de steun van vele mensen komt het wel goed , het is heel zwaar als ouder dit te moeten meemaken , ik kom er nog soms wakker van .Veel moed en ik vind je moedig om dit alles neer te schrijven. Ik had dit niet gekund. ��������
Lies zei…
Ik lees jouw verhaal hier, ik zit te huilen alsof ik het zelf meemaak en voel... Mijn kindjes zijn mijn ALLES! Het is mijn grootste angst zoiets ooit te moeten meemaken. Geen enkele mama mag zoiets meemaken!
Ik hoop zo verschrikkelijk erg dat alles goed komt met jullie kaboutertje, jullie lieve schat.
Veel moed. Dikke knuffel xxx
Pfaff fie zei…
mijn moederhart huilt hoop dat alles goed komt zal een kaarsje branden

veel moed en sterkte ik hoop uit de grond van mijn hart dat hij gauw erdoor komt


Cindy zei…
Vreselijk vind ik dit dat jullie dit moeten meemaken. Ik hoop echt uit de grond van mijn hart dat alles goed mag komen. Voor jullie kleine prins, voor jullie, maar zeker ook voor de grote zus. Ik hoop dat zij nu ook de nodige steun, aandacht en uitleg krijgt van wat er allemaal met haar broertje gebeurt. Ik ben er van overtuigd dat dit voor haar heel belangrijk is. Je zou versteld staan van wat een kind allemaal voelt en vooral begrijpt in deze situaties. Veel sterkte en hopelijk doen ze hierboven hun werk goed! xxx
Anoniem zei…
Op Facebook komen er zoveel zaken voorbij, maar bij jouw bericht ja werd ik echt zo getroffen in mijn hart, een mens kan zich niet voorstellen hoe je je zou voelen of nog beter kan wel proberen maar zoals jij de kracht vindt om het van je af te schrijven en het met iedereen te delen, vind ik heel knap! Ìk hoop in de grond van mijn hart dat Matti beter wordt, ook al zal het dan misschien met kleine stapjes vooruit zijn! Zolang hij er maar doorkomt!!! ik duim mee! Veel moed en veel kracht gewenst en vooral een mens is maar een mens en als ouder zo machteloos staan, je kind zien achteruitgaan of ja in coma gehouden worden of wat dan ook... amai dat moet inderdaad de hel zijn!!! dikke zoen en heel heel veel medeleven!
Unknown zei…
Per toeval tik ik op jou verhaal..was volop aant werk.kben er kapot van,heb zelf 5 kindjes waarvan de kleinste telg die bijna 3 jaar is beetje geïrriteerd naast me zit omdat ze mijn tablet niet mag hebben.. mensen maken zich bij momenten druk als je kids es wat irritant doen maar kben o zo blij dat ze gezond naast me zit.. ik kan me niet voorstellen dat ik hetzelfde zou moeten meemaken,iets waar ik reeds bijna 18 jaar zo bang voor ben (mijn oudsten word zaterdag 18) ik wens jullie allen heel veel sterkte toe en hoop uit t diepste van mijn hart dat Matti erbovenop komt,ik brand alvast een kaarsje.een hele dikke knuffel,goede moed
sally en nic zei…
beste Tamara, Arn, Margot en Fighter Mattitje,
ik vind het vooral heel moedig van je dat je het verhaal zo open verteld echt top van jullie. een mens zou direct echt in alles gaan geloven en doen om dit goed te maken. daar kan ik echt in komen, en eigenlijk als ik lees hoeveel mensen jullie zo steunen wil toch zeggen dat er ook nog veel goeie mensen rond lopen. wij kunnen dan ook maar een oprechte moed en medeleven inspreken en vooral zeggen geef niet op , ik hoop uit het diepst van men ziel dat jullie lief manneke er goed vanaf brengt maar zoals ik het lees is het een echte fighter dus zullen we zeker mee vechten met hem. heel veel sterke en toch misschien ook even melden welke geweldige dokters en verplegers daar dag en nacht klaar staan in gent voor jullie en andere. nog heel veel sterkte en we zien er naar uit om de volgende grote stap van Matti nog heel veel toi toi toi gewenst
Anoniem zei…
Wij schenken jullie heel veel geluk en moed en zijn in gedachten bij jullie kleine ventje. Wij duimen op een goede afloop!
Heidi en steve zei…
Sprakeloos ��
Ariane zei…
Heel heel veel sterkte gewenst voor jullie allemaal!
Geef de moed zeker niet op!!
Unknown zei…
Uzp in uz Gent is inderdaad heel goed, heb er zelf 9 dagen geweest bij mijn zoontje en heel goed begeleid geweest.
Hopelijk komt alles goed met Matti.
Dikke knuffel !!!
AS zei…
Liefste Tamara,
ik schrok vannacht om 4u wakker en greep mijn telefoon. Daar stond dat er een update was van Matti. Ik heb niet meer geslapen. Nu zit ik hier in mijn klas voor de pc, de kinderen hebben turnen en ik zit te staren naar het verhaal van de 16e. Lieve lieve Tamara, wij hier op school denken aan jullie ieder uur van elke dag. We voelen ons zo machteloos, we kunnen ons tot op zekere hoogte inleven, we hebben allemaal kinderen.... Je bent de sterkste moeder die ik ken. Heel veel liefde van ons hier op 't schooltje. Onze kaarsen blijven branden, wij blijven geloven dat alles uiteindelijk goedkomt. Dat moet gewoon. Dikke knuffel.

Simby

PS Alles opschrijven is het beste wat je kunt doen!
Sandra blanke zei…
Ik hoop dat alles goed komt met mattI weet hoe pijn het doet en hoe machteloos je bent in zo een geval heb ook een geval van medische fout meegemaakt met mijn zoontje ging dit jaar 18 worden moet het al zolang zonder hem doen en dat doet pijn enorm veel kracht voor jullie xxx
Anoniem zei…
Hey ik dacht net aan jullie en hoe het zou zijn met jullie kleine prinsje.
Mijn kaarsje brand dagelijks x
liesje zei…
wij wensen je veel sterkte toe!
Unknown zei…
He lieve meid ! Mijn zoontje werd vorige week donderdag geopereerd in het az damiaan aan amandelen poliepen en buisjes, en ja hoor het liep helemaal fout met zijn beademing hij is er 9 dagen moeten blijven 10 de dag heb ik hem naar Brugge laten overbrengen omdat ze hem niet "konden" helpen hij ging steeds in astmatische aanvallen , ik ben gisteren serieus in een bom beginnen barsten tot hij naar Brugge mocht in Oostende hebben ze hem de eerste 2 dagen serieus wa medrol gegeven en zeiden we willen niet nog eens tegen komen wat we tegen kwamen met matti, mijn bloed kookt nog steeds ! Mijn zoontje van 3 kreeg toen 6 x op een dag aerosol hij is binnen gegaan gezond en is ongezond buiten gekomen :( je mag mij altijd contacteren grtz Tahon nikita mama van Melvin
heidi zei…
Elke dag kom ik kijken of er al nieuws is en heb ik het voornemen om iets te plaatsen... En dan is het zover en schieten woorden tekort... Wat kan een mens in godsnaam zeggen??? Meer dan heel veel sterkte en hoop dat alles goed komt kan men niet zeggen... Elke keer kijk ik naar mijn Kids en ben ik zo dankbaar dat ze gezond en gelukkig zijn... Bij het lezen van dit verhaal sta ik toch eens stil vijf hoe wreed het leven soms kan zijn... Ik hoop echt dat we hier binnenkort te lezen krijgen dat jullie vechtertje er bovenop komt en jullie weer opgelucht kunnen ademhalen... Veel respect voor jullie moed en kracht!! Sterkte flinke jongen...
Anoniem zei…
Hey elke dag denk ik aan jullie
Hoe gaat het voor de moment met jullie kleine ventje.
Dikke kus en nogmaals veel sterkte

Populaire posts van deze blog

Post-Corona?

Een nieuwe wind...