Project 2020 - "The Block Leffinge" :)

Wauw! Een pluim voor mezelf omdat ik hier al zo snel terug ben! Haha! 

Iedereen is goed en wel gestart op school en het leven gaat terug zijn gewone gangetje. Het laat de weken open en dicht gaan, alsof ze in een zucht voorbij zijn... Het lijkt alsof de zomervakantie al wéken achter ons ligt, terwijl ze nog maar pas het hoekje is omgeslagen... Time flies when you're having fun? Er moet toch iets van waar zijn, niet? ;) 

En ja... Zoals ik in mijn vorige blogpostje al zei: groot nieuws!!! 
Neen, zwanger zijn we niet - al zou ik niet protesteren ;) - en getrouwd zijn we intussen al ruim 12 jaar. Neen, nog beter... 

Bijna 8 jaar geleden kochten we ons huisje in het zalig, rustige dorpje waar we eigenlijk niet meer weg willen. Uiteraard zorgde de hele situatie rond Mattitje ervoor dat we al heel veel keuzes hebben moeten maken... Eén probleem waar we al een tijdje mee geconfronteerd worden, is het grote tekort aan ruimte in het huisje waar we nu wonen. Ons huisje is klein en heel erg fijn, maar helaas totaal niet praktisch voor een persoon in een rolstoel.

Sinds we in mei 2016 uit het ziekenhuis zijn ontslagen, zochten we naar alternatieve woningen maar zonder enig resultaat: te ver, te duur, te klein, teveel werk, ... Na lang wikken en wegen, besloten we dus te kijken wat we konden aanvangen met het stekje waar ons hartje in ligt... We besloten in maart 2018 dat we met aanvragen zouden starten bij het VAPH om te zien wat er gesubsidieerd zou kunnen worden om ons ventje alle comfort te geven die hij nodig heeft én verdient. Nu moet je weten dat je in België soms héél veel geduld moet hebben, vooral als het over centen gaat en vooràl als je er moet krìjgen! Het duurde allemaal samen nét geen jaar eer we alles wat we graag wilden goedgekeurd kregen en er dus ook een budget voor kregen!

Toen de aanvraag én goedkeuring van het VAPH eindelijk rond was, volgde een niet onbelangrijke afspraak met de bank want met wat we krijgen aan budgetten, betalen we onze aannemers niet om ons huis te verbouwen tot ons droomhuis. 

Uiteindelijk konden we begin 2019 écht beginnen plannen. Vele gesprekken met onze toparchitect Diederick Huysse van Bureau Huysse volgden en hij zorgde ervoor dat we op 17 september 2019 eindelijk de gele bouwvergunning aan ons raam mochten hangen!!! Ik sta er nog steeds een beetje van te springen!!! Eind oktober mogen onze werken dus eindelijk starten!!! Gezien de winter dan natuurlijk voor de deur staat, hebben we er wel voor gekozen om nog héél eventjes te wachten tot na de koude maanden om erin te vliegen, maaaaar... 1 februari start project 2020!!! Eerst een maandje afbreken - ondertussen verhuizen naar "casa moemoe & poepoe" - en de maand daarna beginnen we met de heropbouw... To be continued........

Het belooft een spannend jaar te worden!!! #theblockleffinge 



Reacties

Wendy Verkeyn zei…
Proficiat, super blij voor jullie.
Gr Wendy
Unknown zei…
hey tamara,

kom net heel toevallig jouw verhaal tegen op fb. heb nog ni alles op je blog gelezen maar...….wat een verhaal......zelf ook een fysieke beperking maar dit is in niets te vergelijken met wat jullie is overkomen. hoop van harte dat 2020 jullie alle liefde, moed en kracht vinden om jullie nieuwste project goed af te ronden en dat kleine matti een zo gezond en gelukkig mogelijke toekomst tegemoet kan gaan.

Populaire posts van deze blog

16 februari 2016 staat voor altijd in mijn geheugen gegrift...

Post-Corona?

Een nieuwe wind...